PRODEX KİMYASAL MADDELER MEDİKAL ÜRÜNLER İTH.İHR.TİC.LTD.ŞTİ

LocationsAdana, Konya
Rating
0.0
Status Open now

Hakkımızda

PRODEX;
Endüstriyel kimyasallar konusunda 2006 yılından bu güne hizmetlerini başarılı bir şekilde sürdüren firmamız, gelişen ve yenilenen ürün grupları ile çalışmalarına devam etmektedir.

ProdexProdex Kimyasal Maddeler İth.İhr.Ltd.Şirketi dünya pazarında markalaşmasını tamamlamış sektöründe öncü ve söz sahibi olan dev firmaların işbirlikteliği ile ;

Metal Yüzey İşlem Kimyasalları grubunda;
Su Şartlandırma ve Proses Kimyasalları grubunda;
Endüstriyel Yapıştırıcılar grubunda;  
Atık Su Arıtma Kimyasalları gurubunda; bölge distribütörlüklerini yürütmektedir.Prodex Kimyasal Maddeler

Prodex Kimyasal Maddeler İth.İhr.Ltd.Şti. ailesi olarak hızla büyüyen müşteri portföyümüz ve sürekli gelişen ürün yelpazemiz ile sektörün ihtiyaçlarını karşılamak ve kalite yükseltmek anlayışı ile konusunda uzman kadrosuyla kusursuz hizmet ve çözüm ortaklığı faaliyetlerine devam etmektedir.

Prodex Endüstriyel Ürünler

Ayrıca; müşterilerine sunduğu kalite yükseltmeye yönelik çözüm ortaklığıyla dikkat çeken Prodex Kimyasal Maddeler İth.İhr.Ltd.Şti. müşterilerinin istek ve beklentilerine en iyi şekilde hızlı çözümler sunarak kısa zamanda bölgelerinde yükselen değerler arasında yerini almıştır.

Konu kimya ise biz buradayız.

DEPARTMANLARIMIZ

Metal Yüzey İşlem Kimyasalları

YAĞ ALICI KİMYASALLAR

;

DALDIRMA VE SPREY TESİSLERİNE UYGUN;

* ALKALİ YAĞ ALMA KİMYASALLARI:

Alkali yağ alma Kimyasalında toz ve sıvı halde seçenekleri vardır. Yağ alma işlemi sprey, daldırma ve ultrasonik metotlarla uygulanabilir. Alüminyum, zamak, bakır, pirinç, demir ve çelik için uygundur. Demir ve çelik için sorunsuz olmasına rağmen alüminyum ve pirinç gibi metallerin temizlenmesinde kararmayı engellemek gerekir.

Alkali yağ almalar genelde 50-95°C sıcaklık aralığında çalışır. Düşük sıcaklıklarda reaksiyon hızı düşüktür. Etkili bir temizlik gerçekleşmeyebilir. Bu yüzden işlem çözeltisinin sıcaklığı önemli bir parametredir.

Daldırma yağ alma banyoları genelde alkali yağ alma kimyasallarından oluşur. Yüksek alkalite ve sıcaklık ile birlikte metal üzerinden yağ alma işlemi yapılır. Demir fosfat, çinko fosfat ve mangan fosfat kaplama banyoları öncesi kullanımı uygundur.

Asidik karakterdeki yağ alma banyoları ise pas ve tufal sökme özelliğine sahiptir. Ayrıca yağ alma banyolarının yeterli olmadığı durumlarda yağ alma katkıları da kullanılabilir.

Püskürtme yağ alma banyolarında, daldırma yağ alma banyolarına göre ekstradan basınç farkı vardır. Genelde 1,4-2,0 bar arasında olan bu basınç bazı durumlarda 3,0- 4,0 bar basınçlara kadar çıkarılabilir. Bu basınç sayesinde temizleme efekti üst seviyeye çıkar. Banyo sıcaklığı 50-65°C aralığındadır ve daldırma yağ alma tesislerine göre daha düşük seviyededir.

Metal parçaları temizleme süresi de daldırma sistemlere göre daha kısadır. Yaklaşık 3 dakika gibi kısa bir sürede metal temizlenmiş olacaktır. Metalin cinsine ve üzerindeki yağ miktarına göre yağ alma kimyasalı seçilmelidir. Demir, çelik, bakır, zamak, pirinç, alüminyum ve galvanizli parçalarda kullanılabilir.

Ultrasonik yağ alma banyoları ses titreşimi, kimyasal etki ve sıcaklık yardımı metal parçaların üzerindeki yağları temizler. Genelde orta alkali ortamda çalıştığı gibi nötr yağ alma kimyasalları ile de çalışabilir. Banyo sıcaklığı yüksek değildir ve süre metalin üzerindeki yağ miktarına göre uzayabilir.

Alkali temizlemede dikkat edilmesi gereken noktalar konsantrasyon, süre, sıcaklık ve toplam alkalitedir. Şartlar uygun olmasına rağmen yağ alma işlemi tetkili gerçekleşmiyorsa yağ alma katkıları kullanılılabilir. İşletmede kullanılan suyun sertliği de temizlemeye etki edebilir.

* NÖTRAL YAĞ ALMA KİMYASALLARI:

Genelde püskürtme demir fosfat hatlarında yağ alma efektini arttırmak amacıyla kullanılır. Demir fosfat banyolarında pH 4 - 6 aralığında olduğu için banyo pH ‘ını etkilemez, bu nedenle yağ alma ve demir fosfat işlemi aynı tek banyoda gerçekleştirilebilir. Çinko fosfat banyolarında ise nötr yağ alma kullanılması mümkün değildir.
Nötr yağ almalar, fosfat kaplama banyolarında düşük konsantrasyonda kullanılmaları, yüksek çalışma sıcaklığına gerek duymamaları ve etkili yağ alma performansına sahip olmalarından dolayı tercih edilirler.

%0,2 - 1 kuruluş konsantrasyonuyla 50 - 55ºC lik sıcaklık demir fosfatlama banyolarında yeterlidir. Alkali yağ alma ve asidik yağ alma çözeltilerinin konsantrasyonları ölçülebilir fakat nötr yağ alma çözeltileri demir fosfat ile birlikte kullanıldığı için ölçülebilir nitelikte değildir. Nötr yağ alma işleminin en büyük avantajı ise işletmede alkali yağ alma banyosuna gerek kalmaması ve böylece demir fosfat ve yağ alma işleminin aynı banyoda gerçekleştirilebilmesidir. Bu sayede işletmede boş alan kazanımı elde edilir.

* ASİDİK YAĞALMA VE AŞINDIRMA KİMYASALLARI:

Asidik yağ alma işlemi aynı zamanda pas temizliği gerektiren parçalar için uygulanır. Pas ve tufal temizliği asidik kimyasallarla gerçekleşebildiğinden bu tip ürünlerin kullanılması gerekir. Alüminyum, demir, çelik, zamak parçalar için kullanılabilir.

Asidik yağ alma banyoları ısıtmaya gerek duymadan çalışabilmelerine rağmen sıcak çalışırsa yağ ve pas alma daha etkili gerçekleşir. Genel içerikleri yüzey aktif malzemeler, emülgatörler, inhibitör ve asitlerden (fosforik, sülfürik, hidroklorik, hidroflorik vb.) oluşur. İşlem çözeltileri güçlü asidik özelliğe sahip olduğundan banyo ekipmanları PP veya paslanmazdan yapılmalıdır. Isıtmaya gerek duymaması ve pas temizliği avantaj olsa da yüksek kimyasal kullanım konsantrasyonu dezavantaj oluşturur.

Metalin yüzeydeki kirliliğe göre %5 - 50 lik konsantrasyonlarda çalışılabilir. İşlem süresi banyo konsantrasyonu düştükçe artar ve 1 - 2 saati bulabilir. Yüksek sıcaklıklara gerek duyulmasa da ısıyla beraber reaksiyon hızını arttıracağı için ısıtma tavsiye edilebilir. Asidik yağ alma banyolarında dikkat edilmesi gereken noktalar toplam asit ve süredir. Banyo konsantrasyonunun düşmesi yağ alma hızını düşürür ve eklenti gerekir. Demir ve çelik parçalarda aşındırma yapması inhibitör içeren ürünlerin kullanımıyla engellenebilir. Asit inhibitörü metalin üzerindeki pas ve tufal temizliğinden sonra metal aşınımını en aza indirir ve yağ almanın banyosunun ömrünü uzatır. Alüminyum yüzeyler için ise hafif miktarlı aşındırma istendiğinden asit inhibitörü kullanımına gerek yoktur.

BOYA ÖNCESİ KAPLAMA KİMYASALLAR;

DALDIRMA VEYA SPREY TESİSLERİNE UYGUN;

* NANOTEKNOLOJİ PROSES KİMYASALLARI

Bu ürün grubumuzda fosfatlamanın yanı sıra yeni nanoteknoloji ürünümüz yer almaktadır.

Nanoteknoloji ürünümüz ile endüstriyel boya öncesi yüzey işlemde Nanoteknoloji metal kaplamasını sunuyoruz.Nanoteknoloji ürünü ile geleneksel fosfatlama uygulamasına alternatif yaratıyoruz. PRODEX KİMYA olarak firmaların yüzey işlem uygulaması sürecinde çıkan fosfat atığı ve çok su kullanımı sorunlarına bu nanoteknolojik ürünümüz ile atık miktarlarını azaltarak korozyon ve boya yapışma performanslarını artırarak çözüm üretiyoruz.

Nanoteknolojin ürünün çok önemli avantajları var. Nanoteknoloji ürünü kaliteyi artırırken, ekoloji ,doğayla barışık yapısı ve ekonomi bakımından geleneksel fosfatlama işlemine karşı büyük bir üstünlük sağlıyor.

Fosfat kaplamanın en büyük problemi kaplama sonunda ağır metal içeren çamur atığıdır. Bu çamur problemini ortadan kaldırıyor.Ortam sıcaklığında çalışarak enerji maliyetlerinde %20 tasarruf sağlıyoruz. Bunun yanında Nanoteknoloji ürünü herhangi bir organik bileşen içermediği için COD ve BOD yükünü sıfıra indiriyor. Sprey nozüllerin, filtrelerin, eşanjörlerin tıkanması gibi problemler ortadan kaldırdığı için işçilik maliyetlerinde düşüşler sağlıyor.

Bu nanoseramik kaplama, geleneksel fosfatlama işlemiyle elde edilen kaplamadan çok daha ince kaplamayla korozyon ve boya yapışma performansında mükemmel sonuç veriyor. Türkiye’ ye getirdiğimiz bu teknolojimizle kaliteyi yükseltirken, proses maliyetlerini azaltmadaki avantajlarına ilave olarak firmaların

Nanoteknoloji ürününü seçmelerindeki nedenlerden bir diğeri de daha kolay bir kaplama teknolojisi olarak daha kısa sürede hızlı bir kaplama elde ediyor olmamız. Geleneksel fosfatlama prosesinde 2-3 dakika gibi bir süreye ihtiyaç varken, Nanoteknoloji ürünü ile bu süre 20 saniyeyle 60 saniye arasında yeterli olmaktadır.

Nanoteknoloji ürünü ile yüzey işlem süresi kısaldığından üretim hızı 2 katı artarak firmaların üretim kapasite artışlarına imkan sağlamaktadır. Bu, ilave yatırım yapmadan mevcut boyahane alanlarında daha çok üretebilmek demektir. Bu inovasyon ürünümüzle en büyük amacımız kaliteyi artırırken toplam süreç maliyetlerinin iyileştirilmesi ve daha az enerji, yüksek verim, yüksek çevre bilinci ile üretilen ürünler sunmak ve müşterilerimizin beklentilerini tam olarak karşılamaktır.

* DEMİR FOSFAT PROSES KİMYASALLARI

Demir fosfat kaplama püskürtme hatlar başta olmak üzere en çok kullanılan fosfatlama yöntemidir. Normal ve Ağır Demir fosfat olmak üzere 2 çeşidi vardır.Çinko fosfatlamaya göre daha düşük korozyon direnci oluşturmasına rağmen kullanım kolaylığı, daha az çamur yapması ve ekonomik olması tercih sebebidir. Daldırma ve sprey fosfat proseslerinde demir,çelik ve galvaniz kaplı yüzeyler için kullanılabilir.

Püskürtme demir fosfatlama hatlarında nötr yağ alma ile birlikte kullanılabilir. Bu sayede metal parçaların hem yağ alma hem de fosfatlama işlemi aynı anda yapılmış olur. Çinko fosfatlama banyolarından daha düşük konsantrasyon da ve daha düşük sıcaklıkta çalışır. Çinko fosfat banyolarına göre daha az fosfat çamuru oluşturması da ekstra bir avantajdır.

* ÇİNKO FOSFAT PROSES KİMYASALLARI

Çinko fosfatlama, demir fosfata göre daha yüksek korozyon direnci gerektiren şartlarda tercih edilir.Çinko Fosfatın mono katyon,di katyon ve tri katyon olmak üzere 3 farklı çeşidi vardır.Çinko fosfat kaplama boya altı, soğuk çekme ve koruyucu yağ ile birlikte kullanılabilir. Çinko fosfat boya altı olarak uygulanacak ise metal parça üzerine 2-6 gr/m2 lik bir kaplama yapması istenir. Daha yüksek miktarda kaplama yapmaya gerek yoktur.

Tel ve boru çekme sanayinde soğuk şekillendirme yapılacak parçalarda daha yüksek miktarda bir kaplama gerekir. Yaklaşık 5-15gr/m2 lık bir çinko fosfat kaplama yeterli olacaktır. Metal parça kalın çinko fosfat ile kaplanması isteniyorsa kaplama kalınlığı 15-35 gr/m2 ye kadar çıkabilir. Yüksek miktardaki fosfat kaplama sonrası parçalar koruyucu yağ banyosuna girer ve korozyona karşı uzun süreli bir direnç sağlanmış olur.

* ALÜMİNYUM KROMAT PROSES KİMYASALLARI

Alüminyum üzerine uygulanan kromat kaplamanın amacı boyaya daha iyi tutuculuk sağlamak ve korozyon direncini arttırmaktır. Yaygın olarak sarı kromat kullanılmasına rağmen çevre açısından son zamanlarda kromsuz kromat (krom free) tercih edilmeye başlamıştır.

Sarı kromat alüminyum yüzeyine Krom+6 halinde bir kaplama yapar. Kromat banyosu da Krom+6 dan oluşur. Arıtma yapılmalı ve bu işlem sırasında Krom+6’ nın Krom+3 e dönüştürülmesi gerekir. Yeşil ve şeffaf kromatlama işleminde banyo Krom+6 halindedir. Alüminyum üzerinde oluşan kaplama ise Krom +3 şeklindedir. Bu nedenle boya altındaki kaplama ağır metal içermez.

Ancak banyonun arıtma esnasında Krom+3 e dönüştürülmesi gerekir. Krom free kaplama da ise durum farklıdır. Zirkonyum bazlı ürünlerle kaplama yapılarak korozyon direnci sağlanır. Kromsuz kromat banyolarında deiyonize su kullanılması gerekir.

Kromat kaplama türlerinin tamamı daldırma veya püskürtme olarak yapılabilir. Alüminyum üzerine 0,2 - 2,0 gr/m² arasındaki bir kaplama yeterlidir. Aşırı miktardaki kaplama kalınlıkları kaliteyi arttırmadığı gibi kırılganlıklara neden olabilir. Kaplama kalınlığı süreye, banyo konsantrasyona ve sıcaklığa göre farklılıklar gösterebilir.

* ELLE SİLME YAĞ VE FOSFAT PROSES KİMYASALLARI

Demir, çelik ve galvaniz kaplı metaller için uygundur. Metal parçaların hem yağını alır hem de demir fosfat kaplar. Boyanın tutunması için, galvaniz yüzeylerde hafif aşındırıcı özelliktedir. Soğuk çalışmasına rağmen demir fosfatlama banyosu 50-60 °C ye ısıtılırsa yağ alma ve demir fosfatlama hızı da artacaktır. Su ile 1 e 10 oranında seyreltilerek kullanılır. Metal parçalar temizlendikten sonra mümkün olduğunca kısa sürede kurutulmalıdır.

BOYASIZ KORUMA AMAÇLI KAPLAMA KİMYASALLAR;

DALDIRMA TESİSLERİNE UYGUN;

* MANGAN FOSFAT KAPLAMA PROSES KİMYASALLARI:

Mangan fosfat kaplama genelde silah ve otomotiv sektöründe yağlı ortamda çalışan metal parçaların kaplama işleminde kullanılır. Fosfat kaplama rengi siyaha yakın bir renktir. Mangan fosfat işlemi yüksek sıcaklıkta yapılır ve öncesinde mangan aktivasyonu ile birlikte kullanılır.

Mangan fosfat kaplanan parçalar daha sonra koruyucu yağ banyosuna girer. Koruyucu yağ hem metal parçaları korozyona karşı korur hem de yağın uzun süre bünyesin de bulunmasını sağlar. Kalın çinko fosfat kaplama ya göre kaplama kalınlığı düşüktür. Yağı daha uzun süre bünyesinde tutar ve parçaların rahat çalışmasını sağlar. Bu nedenle de mangan fosfatlanan parçaların aşınması minimuma iner.

* PARLAK KARARTMA (OKSİDASYON) PROSES KİMYASALLARI

Karatma tuzu veya oksidasyon olarak bilinen bu tip kimyasallarda amaç sıcak alkali ortamda parçaları kaplayarak metali pastan korumaktır. Metal koyu siyah bir renk kaplama ile kaplanır. Kaplama işlemi bittikten sonra metal korucu yağ banyosuna girer ve pasa karşı korunmuş olur. Demir,çelik ve özellikle döküm parçalar için kullanılabilir. Oksidasyon banyosunun çalışma sıcaklığı 135-145°C dir. Kaplama bu sıcaklıkta banyo kaynar haldeyken oluşur.

AKTİVASYON KİMYASALLAR;

DALDIRMA VE SPREY TESİSLERİNE UYGUN;

Mangan fosfat ve Çinko Fosfat banyolarının hemen öncesinde kullanılır. Fosfat kaplamanın ince düzenli ve homojen bir kaplama görüntüsü olmasını sağlayan, hafif alkali özellikte toz bir üründür. Suda tamamen çözünmediğinden banyo sürekli karıştırılarak homojen bir dağılım sağlanması gerekir. Aksi halde ürün dibe çöker ve işlevsiz kalır. Kullanım konsantrasyonu %0,1 - 0,5 aralığındadır. Ortam sıcaklığında 1 dk. gibi bir işlem süresi yeterli olur. Banyo kontrolü pH’ ına bakılarak yapılır.

pH 8 - 10 aralığının dışına çıktığında ekleme yapılmalı ya da banyo tekrardan kurulmalıdır.Bu banyolar haftada 1 kere mutlaka değiştirilmesi tavsiye edilir.

PASİVASYON KİMYASALLAR;

DALDIRMA VE SPREY TESİSLERİNE UYGUN;

Fosfat kaplama sonrası uygulanan pasivasyon işleminin kendi başına metali paslanmaya karşı koruma özelliği yoktur. Boya öncesi kullanıldığında boya yapışma kabiliyetini ve korozyon dayanımını arttırır. Isıtmaya ihtiyaç duymadan% 0,2 - 0,3 gibi düşük kurulum konsantrasyonlarıyla kullanılır.

Pasivasyon işlemi çinko fosfat ve demir fosfat banyoları sonrasında kaplama üzerinde meydana gelen ve su kaynaklı iyonik yapıları temizler. Suya sertliğine yol açan bu iyonlar fosfat kaplama üzerinde tuz oluşumuna sebebiyet verir. Bu tabaka boyanın yırtılıp ve kalkmasına sebep olur. Boya öncesi pasivasyon kullanılması boya yapışkanlığını ve korozyon direncini önemli ölçüde arttıracaktır. Sprey veya daldırma olarak kullanımı mevcuttur.

Pasivasyon ürünleri asidik yapıda olduğundan işlem kazanlarının paslanmaz olması gerekir. Çözelti pH sı 4-6 arasındadır. pH 6 nın üzerin çıktığında yeni banyo kurulumu yapılması daha mantıklıdır. Fosfatlanmış metal parçaların banyodaki işlem süresi 45 - 60 saniyedir. Fazla süreli kalması fosfat tabakasının sökülmesine yol açabilir.

PAS SÖKÜCÜ KİMYASALLARI;

DALDIRMA , SPREY TESİSLERİNE UYGUN;

Pas sökücü, genelde asidik kimyasallarla metali pastan ve tufal dan arındırmaktır. Pas sökücü için farklı asitler, farklı yöntemlerle kullanılabilir. Önemli olan pasın derinliği ve malzemenin türüdür. Metalin cinsine göre uygun pas sökücü kullanılması gerekir.

Alüminyum, zamak gibi parçalarda çok fazla görülmeyen pas, demir, çelik ve döküm gibi malzemelerde oldukça sık görülür. Üzerinde pas ve tufal bulunan malzemelere yüzey işlem uygulanamaz. Özellikle de demir fosfat, mangan fosfat ve çinko fosfat kaplamak mümkün olmaz.

* ASİT İNHİBİTÖRLERİ;

Asit inhibitörü asit banyolarında, asit ömrünü uzatmak ve metalin aşınmasını minimuma indirmek için kullanılan kimyasaldır. Sülfürik, nitrik, hidroklorik, fosforik, formik, oksalik vb. asitler için kullanılabilir. Asidin ömrü uzadığı gibi aynı zamanda metalin fazla aşınmaması da sağlanmış olur.

Galvaniz kaplama, tel çekme ve boru çekme proseslerinde metalin tamamen pas ve tufaldan temizlenmesi için kullanılır. Bu hatlarda yüksek miktarda asit kullanılır. Bu asit pası ve tufalı söktükten sonra metali aşındırmaya devam eder. İnhibitör bu aşamada devreye girerek asidin hızını yavaşlatır ve aşınmayı en aza indirir. Aşınmayan metal de ağırlık kaybı olmaz ve aynı zamanda da asit gerektiği yerde kullanılmış olur. Ömrü uzar.

Asit inhibitörünün bir diğer avantajı da Asit banyosundaki gaz çıkışını engellemesidir. Gaz çıkışı çok fazla ise ( genelde hidroklorik banyolarında) gaz kesici kullanılması gerekir. Gaz kesici, asit banyosu üzerinde köpük oluşturarak gaz çıkışını azaltacaktır.

* BOYA SÖKÜCÜ KİMYASALLAR;

Boya sökücü elektrostatik toz ve yaş boya da oluşabilen hatalı parçaların, boya sökme aşamasında kullanılabilir. Boyası sökülen metal parça tekrardan boyaya girebilir. Ayrıca uzun süre boyaya maruz kalan askı aparatlarının üzerindeki boyaları sökmek için de kullanılır. Alüminyum, demir, çelik, bakır ve zamak gibi parçalar için kullanımı uygundur.

Boya aparatları üzerindeki boya miktarı zamanla artar. Artan bu boya sökülmez ise hem rahat çalışılamaz duruma gelir hem de iletkenliği azaltarak boya sarfiyatını arttırmaya başlar. Bu nedenle boya aparatları belli aralıklarla boya sökücü ile sökülmelidir.
Boya sökücü kimyasallar genelde solvent bazlıdır ve soğuk olarak çalışır. Her türlü metal için kullanılabilir. Parçanın üzerindeki boya miktarına, rengine ve epoksi veya polyester olmasına göre işlem süresi uzayabilir. 2 dakika ile 30 dakika arasında sürebilir.

Boya çözücünün kapalı bir kapta kullanılması uçuculuğu azaltır ve sarfiyat düşer. Alkali boya sökücüler ise daha farklıdır. 100ºC - 120ºC gibi yüksek sıcaklıklarda çalışması gerekir. Banyo konsantrasyonu %30 - 50 arasındadır. İşlem süresi yine parça üzerindeki boyanın kalınlığına ve özelliklerine bağlı olarak uzayabilir.

BOYA ÇÜRÜTÜCÜ VE YÜZDÜRÜCÜ KİMYASALLAR;

SU PERDELİ BOYA TESİSLERİNE UYGUN;

Su perdeli veya venturi tip boyahane proseslerinde suyun ömrünü arttırarak, tesisin temizlik ve bakım maliyetlerini düşürmek amaçlı veya tesiste yaşadıkları sorunlardan dolayı üretimi durdurmakta zorluk yaşayan ve kalite konusuna önem veren firmalar için tasarlanmış kimyasallardır.

Overspray miktarına bağlı olarak kullanılan bu kimyasal boyayı sudan uzaklaştırmak amaçlı suya düşen boyanın yapışkanlığını ve boyar özelliğini kaybetmesini sağlayan hatlarda olası yapışma ve tıkanmaları engellemek ve prosesden boyayı daha kolay ayrıştırmak amaçlı boya çürütücü (Koagulant) kimyasallar kullanılmalıdır.Bu çürüyen boyanın çökmesini engellemek adına ve sudan kolayca ayrıştırılması adına gerek solvent gerek su bazlı boyayı yüzdürerek üst faza çıkmasını sağlayan yüzdürücü (Flokulant) kimyasallar kullanılmalıdır.

BORU VE TEL ÇEKME SABUNLARI;

DALDIRMA TESİSLERİNE UYGUN;

Tel çekme ve boru çekme sektöründe soğuk şekillendirme öncesi kullanılan yarı reaktif veya reaktif sabunlardır. Filmaşin veya kangal halindeki teller asit banyosunda temizlendikten sonra çinko fosfat banyosuna girer. Çinko fosfat kaplama işleminden sonra haddede çekilecek teller, çubuklar ya da borular sabun banyosuna girer. Yüzeyi sabun kaplanan tel haddeden rahat bir şekilde geçer. Aynı durum çinko fosfat kaplanmış boru, ve çubuklar için de geçerlidir. Soğuk çekme işleminden önce reaktif sabun banyosuna giren parçaların çekim işlemi kolaylaşmış olur.

TAŞLAMA SIVILARI;

TAŞLAMA TEZGAHLARINA UYGUN;

Taşlama kimyasalları, talaşlı imalatta taşlama işlemi yapılan makinelerde kullanılan alkali bir kimyasaldır. Taşlama makinesinde metal ve işleme taşı birbirine sürtmesinden dolayı ısınma meydana gelir. Amaç ısınmayı en aza indirip makineyi ve parçaları pastan korumaktır. Demir, çelik, döküm, bakır ve alüminyum malzemeler için uygundur.

Taşlama sıvıları metal ve taş ile birlikte çalışarak ortamın kaydırıcı olmasını sağlar. Sürtünme katsayısını düşürerek ısınmayı engeller. Orta alkali bir malzeme olduğu için de hem makineyi hem de işlenen parçayı geçici olarak pastan korumuş olur.

Taşlama makinesi, haznesinde bulunan suyun %1 – 3 ü arasında taşlama kimyasalı eklenerek kullanılabilir. Zamanla makine içindeki konsantrasyon düşecektir. Refraktometre ile kimyasal konsantrasyonu ölçülerek ekleme yapılmalı veya yeniden kurulmalıdır. Ortam sıcaklığı taşlama kimyasalları için yeterlidir.

BİYOSİT VE BAKTERİSİT SIVILARI;

CNC VE TAŞLAMA TEZGAHLARINA UYGUN;

* SUYLA KARIŞABİLEN TESİS VE TEZGAH TEMİZLİKLERİNDE KULLANILAN SIVILAR

Su Şartlandırma Kimyasalları

Kazan Sistemleri / Kazan Suyu Kimyasalları

Buhar Hattı Korozyon önleyici Kimyasallar;

Kondens ve Buhar Hatlarındaki Korozyonun Önlenmesi;

Su içerisinde çözünmüş korozif gazlardan biri olan karbondioksit, yüksek kazan sıcaklıklarında sudan ayrılarak buharla beraber işletmeye taşınmaktadır. İşletme içerisinde kullanılan buhar, kondens olarak suya dönüştüğü anda karbondioksit tekrar çözünerek suyun içerisine girmekte ve bu suyun pH değerini asidik derecelere kadar düşürmektedir.

Düşük pH'lı kondens suyu, kondens dönüş hatlarında korozyona sebebiyet verir. PRODEX KİMYA, kondens dönüş hatlarında korozyonun önlenmesi için TRI-ACT® ve FDA onaylı teknolojisini kullanmaktadır. Böylece çok uzun kondens hatlarında dahi korozyonu etkili şekilde önlemek mümkün olmaktadır.

Oksijen Tutucu Kimyasallar:

Su içerisinde çözünmüş oksijen korozif bir gazdır ve kazan sistemlerinde kullanılan suyun oksijenden arındırılmış olması tercih edilir. Çözünmüş oksijenin sudan uzaklaştırılması amacıyla kullanılan degazörler, doğru şekilde işletildiklerinde ortalama olarak %98 verimle oksijeni gidermektedir.

Ancak kalan %2'lik oksijen konsantrasyonu dahi zaman içerisinde kazan içerisinde korozyondan kaynaklanan ciddi hasarlara neden olabilmektedir. PRODEX KİMYA, oksijenin giderilmesi ve korozyonun önlenmesi için ELIMIN-OX® teknolojisini kullanmaktadır. ELIMIN-OX® patentli bir formül olup, oksijen gideriminde karbohidrazit kullanımını kapsamaktadır. Karbohidrazit; klasik sülfit içeren kimyasallara göre çok daha kısa mesafelerde, daha hızlı ve daha yüksek bir verimle oksijen giderimine sahiptir.

Korozyonu ve Taşlaşmayı (Kireç) Önleyen Organik / İnorganik Bazlı Kimyasallar:

Kireç ve Kışır Oluşumunun Engellenmesi; Buhar ve sıcak su kazanlarında kışır oluşumu, ısı transfer borularını kaplayarak yakıt tüketimini artırmaktadır. Ortalama olarak 1mm kalınlığındaki kireç tabakasının, kazandaki yakıt tüketimini %8 artırdığı kabul edilir. Kireç önleyici kazan kimyasallarının temel kullanım amacı; yakıt tasarrufu sağlanması ve ısı transfer boruları temiz tutarak kazan ömrünü uzatmaktır.

PRODEX KİMYA, kazanlarda kireç ve kışır oluşumunu engellenmesi için sizlere polimer veya fosfat teknolojileri içeren kimyasallar sunmaktadır. Bu kimyasallar FDA ve NSF uygunluklarından dolayı gıda sektörlerindede çok rahatlıkla kullanılabilmektedir.
Daha fazla bilgi ve MSDS & TDS için bize ulaşınız.

Soğutma Sistemleri / Su Soğutma Kulesi Kimyasalları

Taşlaşmayı (Kireç) Önleyici Kimyasallar:

Soğutma Sistemlerinde Kireçlenmenin Önlenmesi;

Bilindiği gibi soğutma kuleleri ve chiller devreleri, ısı transferi gerçekleştirmek amacıyla kullanılırlar. Soğutma suyu içerisindeki sertlik yapıcı maddeler (Ca+2, Mg+2, SiO2) ısıya duyarlı olarak hareket ederek, ısı transferinin gerçekleştiği yüzey üzerine yapışırlar ve kireçlenmeye sebebiyet verirler.

Isı transfer yüzeyinin kireç tabakasıyla kaplandığı bir soğutma sisteminin, temiz bir sistem ile aynı soğutma verimini yakalayabilmesi için daha fazla elektrik enerjisi harcayarak fanlarını veya kompresörlerini daha fazla çalıştırması gerekmektedir ki bu durum büyük ekonomik kayıplara neden olur. PRODEX KİMYA soğutma sistemlerinde kireçlenmenin önlenmesi için polimer veya fosfat içeren kimyasallar sunmaktadır.

Korozyon Önleyeci Kimyasallar:

Soğutma Sistemlerinde Korozyonun Önlenmesi;

Bir soğutma sisteminde; farklı metallerin bir arada bulunması, yüksek sıcaklıklar, ısı transferi yapılması, buharlaşma sebebiyle konsantrasyonun artıyor olması gibi korozyonu tetikleyebilecek bir çok sebep mevcuttur. Korozyon, yüksek yatırım maliyeti gerektiren soğutma sistemlerinde sık bakımlar yapılmasına ve zaman zaman sistemde planlanmamış duruşların yaşanmasına neden olur.

Soğutma sistemlerinizde korozyonun önlenmesi için PRODEX KİMYA olarak sizlere birçok farklı korozyon inhibitörünü sunuyoruz.

Bakteri ve Yosun Önleyici Biyositler:

Soğutma Sistemlerinde Biyolojik Aktivitenin Önlenmesi;

Soğutma kuleleri, mikroorganizmaların yerleşip çoğalmaları için gayet elverişli ortamlardır. Havadan yada besi suyu ile soğutma kulesine giren bakteriler; güneş ışığı, tutunabilecekleri bir yüzey, oksijen, su içerisindeki besi maddeleri gibi çoğalmak için ihtiyaç duydukları herşeyi bir soğutma sisteminde bulabilmektedirler. Kısa bir süre içerisinde biyofilm (çok sayıda bakterinin, bir yüzeye tutunarak oluşturdukları kompleks yaşam formu) oluşturabilen bakteriler, soğutma sistemi içerisindeki yüzeyleri kaplayarak ısı transfer veriminin düşmesine sebep olurlar.

Biyofilm tabakasının ısı geçirgenliğinin, kireç tabakasından 40 kat daha düşük olduğu da göz önüne alındığında, soğutma sistemlerinde biyolojik aktivite ile mücadelenin önemi ortaya çıkmaktadır. PRODEX KİMYA, soğutma kulelerinizde yosunlaşma ve biyofilm oluşumunun önlenerek, ısı kayıplarının engellenmesi için sistem ihtiyaçlarınıza uygun biyositler sunmaktadır.
Daha fazla bilgi ve MSDS & TDS için bize ulaşınız.

Kapalı Devre Sistemler

Korozyon Önleyici Kimyasal :

Sıcak su kazanı – boyler, sıcak su kazanı plakalı eşanjör, soğutma devre eşanjörü – fan coiller arasında ve hava soğutmalı sistemler vb. sistemler kapalı devre olarak çalıştırılmaktadır. Su içerisinde bulunanan çözünmüş gazlar,mineraller, organik maddeler, mikrobiyolojik formlar vb. etkenler sistem içerisinde korozyona sebebiyet vermektedir.

Sistemlerin korunması ve daha verimli çalıştırılabilmesi için PRODEX KİMYA olarak sistem gereksinimlerinize göre anodik veya katodik koruma yöntemleriyle sisteminizin korunmasını sağlıyoruz.
Daha fazla bilgi ve MSDS & TDS için bize ulaşınız.

Legionella Kimyasalı:

Legionella pneumophila bakterisi genelde doğal su kaynaklarında bulunur. Suyun dolaştığı sistemlerde çok kısa sürede çoğalarak Legionella hastalığına neden olurlar. Legionella çok ciddi bir rahatsızlık olup, su damlacıklarının soluma ile vucuda girmesi sonucunda bazen ölümle sonuçlanan vakalar ile karşılaşılır. Soğutma kuleleri, sıcak ve soğuk kullanım suları, havuzlar, Spa lar Legionella bekterisi içerebilir ve bu hastalığın yayılmasına neden olabilir.PRODEX KİMYA ,sisteminize en uygun legionella kimyasalını önerecektir.
Daha fazla bilgi ve MSDS & TDS için bize ulaşınız.

YÜZME HAVUZU ÜRÜNLERİ

pH Düşürücü:

Yüzme havuzlarında uygun hijyenik koşulların sağlanması için genellikle klorla dezenfeksiyon yapılmaktadır. pH değerinin ayarlanması ise yüzme havuzlarınızda kullandığınız klorun maksimum verim göstermesi için vazgeçilmez bir uygulamadır. Yüzme havuzlarında kullanılan klor, belirli pH değerleri arasında etkili şekilde dezenfeksiyon yaparken, belirlenen pH değerleri yakalanamadığında etkinliği %20'lere kadar düşmektedir.

Yani uygun olmayan havuz suyu ph değerinde, dezenfeksiyon yapabilmek için 5 kat daha fazla klor kullanmalısınız. Yüzme havuzlarında pH değerinin ayarlanmaması, havuzunuzda çok daha fazla klor kullanmanıza yada havuzunuzda hijyenik koşulların bozulması anlamına gelecektir.

PRODEX KİMYA tarafından sizlere sunulan pH ayarlayıcı kimyasallar ile yüzme havuzunuzun pH değerini sürekli olarak olması gereken değerde tutmanız mümkündür.

pH Yükseltici:

Yüzme havuzlarında pH değeri, yönetmeliklere göre 6,8 – 7,8 aralığında olmalıdır. Fakat havuz suyunun ideal pH değeri, gözlerimizin pH değeri olan 7,3 – 7,4 aralığında olmalıdır. pH değerinin çok düşük olması göz tahrişine neden olduğu gibi havuz sisteminde korozyona neden olarak insan sağlığını etkileyecek düzeyde suya zararlı maddelerin çözünmesine sebebiyet verir.

PRODEX KİMYA tarafından sizlere sunulan pH ayarlayıcı kimyasallar ile yüzme havuzunuzun pH değerini sürekli olarak olması gereken değerde tutmanız mümkündür.

Yosun Önleyici:

Yosunlaşmanın Önlenmesi Çoğu yüzme havuzu gün boyunca güneş ışığına maruz kalmaktadır. Her ne kadar klor kullanılıyor olsa da, yüzme havuzlarında su akışının yavaş veya durgun olduğu bölgelerde (örneğin; taşkan ve savaklar, havuz duvarları ve tabanı) yosunlaşmalar görülmektedir.

Bunun sebebi; suyun durgun veya su akışının yavaş olduğu yerlerde klorun bakteriler ile yeterince temas sağlayamamasıdır. Yüzme havuzlarında hijyenik bir ortamın sağlanması ve yosunlaşmanın önlenmesi için belirli aralıklarla yosun önleyici kimyasalların kullanımı tercih edilir.

Toz Klor:

Klor; dezenfeksiyon amaçlı kullanılan en eski kimyasallardan olup, yüzme havuzlarında hijyenin sağlanması için en yaygın kullanılan üründür. Okside edici (yakıcı) bir kimyasal olan klor, yüzme havuzu sularındaki bakterilerin bertaraf edilmesinde gayet etkilidir. PRODEX KİMYA, yüzme havuzlarınızda hijyenik bir ortamın sağlanabilmesi için sizlere %56,%65-70 ve %90 aktif klor içeren stabilizatörlü veya stabilizatörsüz kimyasallar sunuyor. Böylece ister günlük klorlama ihtiyacınız için, ister şok klor uygulamanız için ihtiyacınız olan herşeyi PRODEX KİMYA’da bulabilirsiniz.

Çöktürücü:

İster açık ister kapalı olsun, yüzme havuzlarında insan gözü ile görülemeyecek kadar küçük kirleticiler bulunabilir ve bu kirleticilerin tamamı filtreler tarafından tutulamıyor olabilir. Havuz suyu içerisinde askıda halde bulunan ve temizlenmediği takdirde havuz suyunun bulanık görünmesine yol açan bu kirleticiler, o kadar küçüktürler ki kendi ağırlıklarıyla havuz tabanına çökemez ve havuz süpürgesiyle temizlenemezler.

Bu küçük kirleticileri yüzme havuzunuzdan uzaklaştırması için çöktürücü kimyasallar kullanılarak bu küçük taneciklerin birbirine yapıştırılır. Böylece ağırlaşan tanecikler havuz tabanına çöker ve havuz süpürgesi ile temizleyebilirsiniz. yüzdürücü kimyasallar kullanmaktır. Yüzdürücü kimyasallar, havuz suyundaki bu küçük tanecikleri elektriksel çekim kuvvetleri ile kendilerine çekerler. Su yüzeyine çıkma eğilimindeki kimyasal, tuttuğu kirlilikleri de su yüzeyine çıkarır ve su üstüne çıkan kirlilikler savaklara doğru giderek havuzdan çıkarlar ve filtrelerde tutulurlar. Yüzdürücü kullanımı, neredeyse hiç süpürge yapmadan havuzu temizlemenize yardımcı olur.

Yüzdürücü :

Yüzdürücü kimyasallar, havuz suyundaki bu küçük tanecikleri elektriksel çekim kuvvetleri ile kendilerine çekerler. Su yüzeyine çıkma eğilimindeki kimyasal, tuttuğu kirlilikleri de su yüzeyine çıkarır ve su üstüne çıkan kirlilikler savaklara doğru giderek havuzdan çıkarlar ve filtrelerde tutulurlar. Yüzdürücü kullanımı, neredeyse hiç süpürge yapmadan havuzu temizlemenize yardımcı olur.

Klorsuz Dezenfektan:

Klor; yüzme havuzlarındaki dezenfeksiyon görevini yaparken aynı zamanda havuz suyu içinde bulunan organik maddelerle de reaksiyon vermektedir. Bu reaksiyonlar sonucunda bağlı klor adı verilen ve dezenfeksiyon etkisi bulunmayan klorlu bileşikler oluşmaktadır. Bu klorlu bileşikler, havuz operatörleri tarafından doğru uygulamalarla parçalanmadığı takdirde havuzunuzda istenmeyen bir klor kokusuna sebebiyet verirler. Klorun bu zorluğuna katlanmak istemeyen veya klor kokusundan hoşlanmayan müşterilerimiz için PRODEX KİMYA , sizlere klor içermeyen dezenfeksiyon kimyasalları sunmaktadır.

Havuz Suyu Dezenfektanı:

Dezenfeksiyondaki etkin madde sanılanın aksine klor değil oksijendir. Bileşimde bulunan klor sadece oksijen taşıyıcı olarak ifade edilebilir. Bu madde bakteri, yosun ve hastalık yapıcı organizmaları öldürür ve genellikle “serbest klor” olarak anılır. Yüzücüyü korumada en önemli faktör bu maddedir.

Filtre ve Yüzey Temizleyici:

Filtre ve Yüzey Temizliği Yüzme havuzlarının sezon boyunca kullanımı esnasında, havuz suyunu süzen filtreleriniz kireç, yağ ve organik maddeler gibi kirleticilerle tıkanmaktadır. Benzer şekilde havuz yüzeylerinde oluşan kireç tabakası da havuzunuza hoş olmayan bir görüntü kazandırabilir. Filtrelerin sezon boyunca en verimli şekilde çalışabilmeleri ve havuz suyunun sürekli olarak temiz kalabilmesi için, yüzme havuzu filtreleri belirli aralıklarla kimyasal yıkama yapılarak temizlenir. PRODEX KİMYA, sizlere hem filtrelerinizin hem de havuz yüzeylerinizin temizliği için kimyasallar sunuyor. Bu kimyasallar asit içermediğinden dolayı temizlediği yüzeylerde hasara yol açmamaktadır.

Ayak Dezenfektanı:

Yüzücülerin ayaklarından gelebilecek mantar, bakteri vb.zararlı organizmaları etkisiz hale getirebilmek için tüm havuzlarda ayak dezenfektanı kullanılması gerekmektedir. PRODEX KİMYA, dezenfekte etkisi yüksek kimyasallarıyla siz müşterilerimizin sağlığını en iyi derecede korunmasını sağlamaktadır.

Kış Bakım Kimyasalı:

Kış Bakımı Eğer kış mevsimlerinde yüzme havuzunuzu kullanmıyor ancak su dolu vaziyette muhafaza etmeyi tercih ediyor iseniz, PRODEX KİMYA size kış bakım kimyasalları sunmaktadır. Kış bakım kimyasalının kullanımı, dolu olarak bekleyen havuz içerisinde yosun oluşumuna engel olur. Böylece sezon açıldığında çok maliyetli olan sezon başı temizlik işlemlerini minimum düzeye indirgenebilir.
Havuz Temizlik Kimyasalı: Havuzunuzun; Fayans,Mermer ,Granit ve derz yüzeylerinize zarar vermeden temizlemenize yardımcı olacak kimyasalı sunmaktadır.
Daha fazla bilgi ve MSDS & TDS için bize ulaşınız.

- Jeotermal Uygulamaları
- Antiscalantlar
- Kireç(Taşlaşma) ve Korozyon önleyici Kimyasalları
- Temizlik Kimyasalları
- İçme ve Kullanma Suyu Sistemleri
- Korozyon ve Scale Önleyiciler
- Sistem Temizlik Kimyasalları
- Kazan, Soğutma kulesi, Kapalı Açık sistem soğutma guruplarında ve su çevrimi yapılan bütün hatlarda oluşmuş olan Taşlaşma (Kireç), Korozyon ve bütün safsızlıkları temizleyici kimyasallar
- Membran Temizleme Ürünleri
- Reverse Osmoz Antiskalant'ları ve Biyosit'leri: Su içerisindeki çözünmüş ve çözünmemiş bir çok katı maddenin yanında, bakteri ve virüsleri de giderebilen ters ozmos (RO) cihazları, kullanılan suyun kalitesi, kullanım süresi ve kullanım koşullarına bağlı olarak zamanla verim kaybına uğrarlar.

Bu verim kaybının sebebi; ters osmoz (RO) membranlarının suyu arıtırken tuttuğu kalsiyum, magnezyum, demir, silis gibi iyonların membran üzerinde katılaşarak depozit oluşturması veya membran tarafından tutulan bakterilerin, membranlar üzerinde çoğalmaya devam ederek membranı tıkamasıdır. Ters osmoz (RO) sistemlerinin sürekli olarak istenen verimde çalışması, sistem tarafından oluşturulan atık suyun minimumda tutulması ve daha da önemlisi cihaz tarafından üretilen suyun her zaman istenen kalitede olması için, ters ozmos membranları temiz tutulmalıdır.

Bu amaçla antiskalant (kireç önleyici) ve biyosit (bakteri önleyici) adı verilen kimyasallar kullanılır.PRODEX KİMYA, size endüstriyel ters osmoz (RO) sistemlerindeki membranların korunması amacıyla kullanılan, polimerler içeren antiskalantlar (kireç önleyiciler) ve biyositler önermektedir.

Daha fazla bilgi ve MSDS & TDS için bize ulaşınız.

Endüstriyel Yapıştırıcılar

Etiketleme ve Paketleme Yapıştırıcıları

Uygulama metodlarına göre farklılık gösteren sektörde,tüm makine ve uygulama yöntemlerine göre yüksek performanslı etiketleme yapıştırıcıları bulunmaktadır. PET, PP, PE, HDPE, cam, teneke vb ambalajların OPP veya kağıt etiket ile etiketlemelerin de kullanılacak olan ideal yapıştırıcının tercihi için uygulama metodu yerinde incelenmelidir.

Cam Şişe Etiketleme Soğuk Yapıştırıcı :

Maden suyu, bira, meyve suyu vb. sektörlerde sıkça kullanılan, makine hızı 55.000 şişe/saat olan üretim proseslerin de temiz ve etkin bir yapıştırma için geliştirmiş olduğu ürünler tercih edilmektedir. Bu yapıştırıcı, geri dönüşümlü cam şişe kullanan alkollü içeçek sektöründe yapışmanın önemi kadar, geri dönüşüm esnasında alkali yıkama yapılan şişlerden etiketlerin kolayca ayrılmasını da sağlar. Ayrıca buzlu suya dayanımları ile de sektörde özellikle tercih edilmektedir.

Sıcak Dolum Ambalaj Etiketleme Yapıştırcıları :

Konserve sanayii, evcil hayvan mamaları vesterilizasyon işlemi gerektiren ürün ambalajların etiketlenmesinde, yapıştırıcının +85°C ye kadar mukavemetini koruması özelliği ile geniş ürün paleti tercih edilmektedir.

Pet Şişe Etiketleme Sıcak Yapıştırıcıları :

Su ve gazlı meşrubat sanayinde dolum sonrası PET şişeler de genişleme ve daralmalar görülür. Bu esnada etiketin zarar görmemesi için yapıştırıcın bağ yapısının esneme yapması gerekmektedir. Bu özelliği ve sektörde kullanılan tüm makinelerle uyumlu çalışması özelliği ile PRODEX KİMYA’nın önerdiği yapıştırıcılar tercih edilmektedir.

Paketleme Yapıştırıcıları;

Farklı malzemelerin , farklı makine hızları ve uygulama yöntemlerinin kullanıldığı ambalaj sektöründe, sürekli gelişen makine hızları ile müşteri ihtiyaç ve taleplerine PRODEX KİMYA ’nın geniş ürün portföyü ile cevap verilmektedir.

Karton Kutu ve Karton Tepsi Yapımı :

Narenciye, beyazet, kırmızı et, içecek vb. sektörlerde kullanılan karton kutu ve karton tepsilerin yapıştırılma prosesi, değişik yüzeylerin yanı sıra, geniş uygulama aralığına sahipdir. PRODEX KİMYA’nın çok yönlü ürün yelpazesi sayesinde tüm bu ihtiyaçlarınıza düşük maliyetli çözümler sunulur.

İlaç Sanayinde :

FDA onayı bulunan kokusuz ve temiz çalışan PRODEX KİMYA ürünlerinin tercih edildiği ilaç sektöründe, ideal ürün tercihi için uygulama metodu yerinde incelenmelidir.

Deep Freeze Uygulamaları :

Yapıştırıcılar, -40°C sıcaklıkda bütünlüğünü koruyan, şiddetli şoka dayanan yapıştırıcılar ile ihtiyaçlara kalıcı çözümler sunar.

Toz Ürün Paketleri :

500 kutu/dakika gibi hızlı ambalajlama makinelerinin kullanıldığı , Bebek mamaları, Un,muhtelif gıda, tohum, deterjan vs sektörlerinde ambalajın güvenilir şekilde, sızdırma yapmadan, etkin bir yapıştırma sağlayan hotmelt yapıştırıcılar tercih edilmektedir. İdeal ürün tercihi için uygulama metodu yerinde incelenmelidir.

Matbaa Yapıştırıcıları

Matbaa sektöründe baskı sonrası ciltleme işlemlerinde kullanılan PRODEX KİMYA hotmeltlerinin güçlü ve esnek bağ yapısı özellikleri ile sektörde tercih edilmektedir. Önerilecek yapıştırıcı serileri; değişik makine hızlarında, farklı kağıt ve sırt kalınlıkların da, mükemmel yapışması, yüksek sıcaklıklarda dahi kokusuz çalışmasıyla matbaa sektöründe özellikle tercih edilmektedir. Sırt ve yan sürme olarak uygulamalarında önerilecek ürün yelpazesi çok geniştir.

Ahşap Yapıştırıcıları

PRODEX KİMYA’nın yenilikçi ahşap grubu yapıştırıcıları, tüm makinelere uyumluluğu ile kullanıcılarına büyük avantajlar sağlamıştır. Yüksek ısı direnci ile WPS testlerine göre ödüller kazanmıştır.Çok yönlü geniş bağ yapısı ile değişik yüzeylerde problemsiz çalışması. Değişik renk seçeneklerine uygun, renkli yapıştırıcı paleti.

Kullanım esnasında toz çekmeme özelliği ile temiz çalışması. Düşük ve yüksek sıcaklıkda, zor yüzey yapıştırmaları için uygunluğu. Yüksek hızlı uygulamalar için hızlı yapışması. Isı ve nem dayanım standartların üstünde olması.

Profil sarma işleminde dolgusuz yapıştırıcılara göre dolgulu yapıştırıcıların avantajlarından bazıları; Geliştirilmiş yapışma mukavemeti ısıya ve strese dayanıklıdır.

Genel Endüstri Yapıştırıcıları

Genel endüstride kullanılan çivi, vida vs diğer sabitleme formları yerine, ürün görünümünü geliştirmek adına hotmelt yapıştırıcılara olan talep hızla artmaktadır. Ürün görünümüne etkisi dışında, gelişmiş otomasyon sistemlerine uygunluğu, hızlı üretimlere uyumlu, çevre dostu oluşu, depolama ve taşıma kolaylığı göstermesi, yanma ve alev alma özelliği olmaması, toksit madde içermemeside başlıca tercih sebepleri arasındadır.

Bu kapsamda, evsel ve endüstriyel ürünlerin üretiminde çok yönlü talepler ile karşılaşılmaktadır. Beardow&Adams; düzenli Arge çalışmaları ve hammadde teknolojisinde ki yenilikleri kullanarak, yüksek performanslı hotmelt yapıştırıcılar geliştirdiler. Bu yeni formülasyon hotmelt, kimyasal reaksiyonlara, düşük ve yüksek sıcaklıklara, titreşim direncine karşı, bağ yapısındaki yüksek performansı ile tercih edilen hotmeltlerdir.

Kullanıldığı Alanlar;
- Otomotiv Sanayi
- Gıda ve İçecek Üretimi
- Kablo Endüstrisi
- İnşaat ve İnşaat Mühendisliği
- Beyaz Eşya ve Elektronik Eşya Üretimi
- Filtre İmalatı
- Contalama ve köpük uygulama

Atık Su Arıtma Kimyasalları

Suda çözünmüş veya askıda halde bulunan maddelerin fiziksel durumunu değiştirerek çökelmelerini sağlamak üzere uygulanan arıtma prosesleridir. Kimyasal arıtma işleminde, uygun pH değerinde atıksuya kimyasal maddeler (koagülant, polielektrolit vb.) ilave edilmesi sonucu, çöktürülmek istenen maddeler çökeltilerek çamur halinde sudan ayrılır.
Kimyasal arıtma işlemi ile askıda katı madde, KOİ, BOİ, ağır metal ve fosfor gibi parametrelerin giderimi sağlanmaktadır.

- Koagulantlar
- Flokulantlar
- Anyonik ve Katyonik Polielektrolitler
- Renk Gidericiler
- Filtre Performansı Yükselticiler
- Emülsiyon Kırıcılar
- Köpük Önleyici ve Köpük Giderici Kimyasallar
- Koku Giderici Kimyasal
- Yağ kırıcı Kimyasal

DANIŞMANLIK

Teknik Destekler

Bizim işimiz müşterilerimize özel çözümler oluşturarak İşletmelerde çözüm ortağınız olarak yeralmaktır.Bu çözümler genellikle fabrikanızdaki çalışma sahasında teknik uzmanlarımız tarafından sağlanır.Teknik uzmanlarımız sizleri 4 ana konuda tavsiye ve yönlendirmelerde bulunur.

1- Analitik Laboratuvar desteği

2- Danışmanlık desteği

3- Teknik saha desteği

4- Müşteri Seminer ve eğitim desteği

1.Analitik Laboratuvar Desteği;

Oldukça yüksek tecrübeye sahip analiz yapan ekibimiz yapacakları saha çalışması ile birlikte tavsiyelerde bulunurlar.Laboratuvarımızın sahip olduğu yüksek teknoloji en üst düzey analiz cihazları ile Firmanızdan belirli noktalardan alınan su ve kimyasal banyo numunelerinin Laboratuvar ortamında araştırılması gereken analizlerinin yapılarak tarafınıza analiz raporu ve sisteminiz ile ilgili olması gereken sonuçları yorumlayarak sunmaktadır.

2.Danışmanlık Desteği;

Saha mühendislerimiz ,endüstriyel teknik danışmanlarımız ve araştırma geliştirme gruplarımızın ortak çalışması neticesinde müşterilerimiz için onların sistemlerine uygun geniş çalışma aralıklarına sahip programlar ve çözümler önermekteyiz.

Örneğin proses optimizasyonları,sistem verimliliğini ve üretim kalitelerinizi artırma programları gibi.Yaklaşımımız hiç bir zaman sadece kimyasal tedariği ve satış politikası olmamıştır. MOC dediğimiz mechanical,operational ve chemical üçlü yaklaşımı ile sizlere çözümler sunmak olmuştur.Öncelikle sistemlerinizin plantsurvey ( akış diyagyramları kullanılarak) leri çıkarılır ve gerekli auditler yapılır.

Advance Recycle Technology programlarımız sayesinde tüm sistemlerinizin ve prosesinizin operasyonel maliyetlerin düşürülmesi,üretim kalitenizin artırılması ve yatırımlarınızın korunması için gerekli tüm fizibilte çalışmalarını gerçekleştirir sizlere tavsiyeler sunarız.Kullandığımız software programlar ilede sistemlerinizin sürekli çalışma raporları kaydedilir,ortalamları alınarak çalışma performanslarınız incelenir.

3.Teknik Saha Desteği;

Teknik saha servisimiz sayesinde sizlere aynı zamanda kimyasalların dozlanması kontrolü için gerekli ekipmaların takılması, start up yapılması,kalibrasyonları bakımları ve tamirlerinizi de gerçekleştirmekteyiz.

Ayrıca müşterilerimizin isteğine bağlı olarak on-site service dediğimiz fabrikanızda mobil laboratuvarımız ile gelip analizleriniz yerinde yapabilir,gerekli tavsiyeleri o anda sizlere ulaştırabiliriz.

4.Müşteri Seminer ve Eğitim Desteği;

Sistemlerinizin daha performanslı verimli çalışabilmesi için PRODEX eğitmenleri tarafından belirli zamanlarda veya müşterimizin isteğine bağlı olarak çeşitli eğitim programları düzenlemekteyiz. Bu eğitimler sonucunda da müşterilerimize katılım sertifikaları sunmaktayız.

 

Dostlarınızla Paylaşın !

Write a Review

Click to rate

Resim boyutu 1 Mb.dan küçük olmalıdır. Resimlerinizin boyutunu kaliteden ödün vermeden küçültmek için www.optimizilla.com/tr/ adresini kullanabilirsiniz.